Metal Mine Festival 2017

Informujemy, iż Headlinerem drugiej edycji Metal Mine Festival, która odbędzie się 26 sierpnia w Wałbrzychu będzie legenda greckiej sceny metalowej, zespół SEPTICFLESH. Po ubiegłorocznym świetnym koncercie na Brutal Assault pojawią się w Wałbrzychu, gdzie zmiażdżą wszystkich swoim monumentalnym brzmieniem.

Na drugiej edycji Metal Mine Festival wystąpią również: Septicflesh, Furia, Obscure Sphinx, In Twilight’s Embrace. Pozostałych sześć zespołów zostanie zaprezentowanych niebawem.

SEPTICFLESH to zespół założony w Atenach w 1990 roku. Ich muzyka to wypadkowa kilku podgatunków muzyki metalowej, często połączona z aranżacjami symfonicznymi nadającymi zespołowi charakterystyczny, niepowtarzalny i wyjątkowy styl. Pierwszy pełny album „Mystic Places of Dawn” wydali w 1994 roku.
W roku 2003 zespół zawiesił działalność, w 2007 roku powrócił na scenę metalową. W 2008 roku wydali bardzo dobrze przyjęty album Communion. Ostatni album Septicflesh zatytułowany „Titan” ukazał się w 2014 roku, w nagraniach uczestniczyła Praska Orkiestra Symfoniczna.

Obecni członkowie zespołu:
Seth Siro Anton – Bass & Vocals
Christos Antoniou – Guitars & Orchestral
Sotiris Anunnaki V. – Guitars & Clean Vocals
Kerim “Krimh” Lechner – Drums & Percussion

Dyskografia:
Temple of the Lost Race EP, (1991)
Forgotten Path Demo, (1991)
Temple Of The Lost Race Demo, (1992)
Mystic Places Of Dawn, (1994)
Esoptron, (1995)
Ophidian Wheel, (1997)
The Eldest Cosmonaut EP, (1998)
A Fallen Temple, (1999)
Forgotten Paths (The Early Days), (1999)
Revolution DNA, (1999)
Sumerian Daemons, (2003)
Communion, (2008)
The Great Mass (2011)
Titan (2014)

Więcej informacji o wydarzeniu w tagach metalmine.

Udostępnij:
Share

Related posts

Dodaj komentarz